Saturday, January 31, 2009

hang out with oja && shahril :))

Posted by Ameera Shamsudin at 1:15 AM 1 comments
hey hey hey .waa, act , aku baru je balik ny . tadi g libry dgnn si oja && shahril . waa , aku malas nak tulis pepanjang coz perutt aku ngah sebu nyh . haha . tadi g persada pegi makan KFC sesame dengan dowangg nylah , walaweyh , aku memang tembolok besa :DD nak tgk ;;





Thursday, January 29, 2009

hope my dreams come true ;)

Posted by Ameera Shamsudin at 1:19 AM 0 comments


inilah university thames valley . aku b'harap agar aku dapat menjadi pelajar disini suatu hari nanti :)





aku memang berangan angan lah kan nak menjadi chef . aku doa sgtt ye akan menjadi kenyataan di suatu hari nanti . aku nak jadii executive chef laa dear . pray for me yaa . aku memang dari kecil memang nak jadi chef , aku mohon azizah tech dengan jurusan catering course coz aku minat masakk . tatau la nape ye , tapi aku ta ske makan aku masak ? macamane tu ? :).HAHA . SPM'O9 ni aku tak berani nak target apa2 , memang laa ade , tapi aku mestii cuba yang terbaikk . tunggu jelaa nntyy .

agak kelakar , tapi boleh tahan :)

Posted by Ameera Shamsudin at 1:09 AM 0 comments
sukahatii kaulaa nak jadi apaa , aku tak rugi tak kawan dengan kauu , dan aku pun tak untung kawann dengan kauu :) . kan bagus kalau aku fikir benda niyh awal2 kan kan ? Ske ati dia laa nak cakap aku apa , dan sukahati aku jugak lah nak cakap dia apa tak ye ? kalau aku berubah , yelaa kan , dia tu baik sgtt . baguslaa kalau kaujadi baik . sesama islam baik , aku tumpang gembiraa jugak . haha . haisehh , dia cakap dia dah tak harankan akuhh ? so , aku hairan kan dia plak ? sampai tanak tusyen omega sebab akuh ade ? itu namanya hairan atau tak ? kelakar laa . manusia2 . aku tak berhakk cakap macam niyy . yeah aku mengaku , sebb aku bukan lah alim sggtt . tapi doa2 lah aku jadi alim ye ? aisehh perempuan sorry tu sayy ye? aku pun bukan lah ameera yang dulu . ulang sekali lagi na ta? aku bukan lah ameera yang dulu . agak bacul , atau lebihh sopan mungkin penakutt kott ? ta lah , aku skargg bukan lah nak mengaku berani . tapi boley dikategorikan dengan ayat percakapan "lantak kaulah" . haha.

papeje dia tuh . HAHA

Posted by Ameera Shamsudin at 12:57 AM 0 comments
Ade makhluk tuhan tuh kate die dah campak "ameera shamsudin jauh2 ? HAHA . ? malas nak fikir . wat otak aku mess up :)

Sunday, January 25, 2009

geram . geram . geram . waaaa !!!

Posted by Ameera Shamsudin at 5:28 PM 0 comments
malam td aku tgah online bukan main syok lagii , sambil memain dengan sms . paastu , aku dapat call daripada din . dia yelah cousin akuu .

din ; meera , nape kau tak ikut mak kau balik kampung ? mak kau ada dekat siniy .
aku ; mak aku ade ke ? kau boley panggil kan ta mak aku ?
din ; tanak ar aku . segan aku dengan mak kau . kitorang tengah kat batu layar niyy .
aku ; (confius) batu layar ? tipulah , mak aku g rumah cikmah(makcik) laa .
din ; yelah .. pastu kitorang g batu layar ramai2 .
aku ; waaaa . ye ke ? mak aku ckp ta cakap pun yang die nak pegi BATU LAYAR .
din ; mak kau tak cakap dengan kau ke?

tut..tut...aku terus letak hp . tak de M O O D nak cakap dengan din lagi . sampai hati mak aku seyh .
akak aku yang dengar kat belakang tuh , ketawakan aku .
aku menangis . rase nak JERIT puas puas ! akak aku pun memulakan langkahnya agak kononye nak senangkan hati aku lah ni kan ,

akak long ;; mak bukan tanak ajak , mak risau . sebb kalu kau jumpe laut memang tak ingat dunia .


yeah , it's true (dlm hati aku)

balik kampung .

Posted by Ameera Shamsudin at 6:07 AM 0 comments
mak dan abah aku balik kampung .



tak ajak aku pun
.

status mood :: M E R A J U K


myspace ?

Posted by Ameera Shamsudin at 5:53 AM 0 comments
sudah di D E L E T E :)

anak makcik ? HAHA .

Posted by Ameera Shamsudin at 5:22 AM 0 comments
hari khamis , awal2 dah math . ish , aku class math dapat cikgu zuraidah . sumpah garang gilaa dokk , aku sampai takutt nak pegii class dia . perut aku ni kecut bila dengar dia start bersuara . aku dahla meja yang depan sekali . waktu kelas dia , aku focus gila . tak penah selama niyy aku focus kat class . nak alihkan mata niyy pun takut tauu . bile habis class math , aku pun kuar la , sudah kebiasaannya , teteh akan menemani aku memakai kasut . haha . aku niyy dah la sloww . turtle kawan aku plak tuuhh , haih2 , jangan nak cakap laa , die tu sepantas kilat . sekelip mata je , kelibat dia ta nampak . sampai kat kelas n letak buku bawah meja , aku pun nak blah . pastu kelass monitor suruh letak botol air bawah meja . adooii !! dalam hati akuu ::

memadar ar !!! botol air pun nak suruh letak bawah meja !! kalau buku tu tak pe ar !!
yang si dorang niyy , buku pun pemalas nak letak bawah meja , nak suruh botol air .
aku pun dah membebel kat kelas macam bontot ayam .

tapi dalam hati jelar , tak de masa aku nak terjerit-jerit kat dorang . aku pun turun ar nak pegi ke kantin . kami 7 sekawan termasuk aku ;;

syah
deyja
teteh
turtle
dzul
nudd
kekabuu (aku)


pun beramai-ramai membuat rombongan nak pegi ke cafe . sampai ke cafe , haih yang paling aku MENYAMPAH bile nak makan . kalu korgg nak tau , aku niiy memang ske makann . tapi bayangkanlah , cafe kat sculaa aku tuu , lauk papeje . dahla masak 2kali(ada orang la yang inform kan kat akuuwh) . tapi aku rase ade kebenarannya , sebb mase tu aku makan nugget , nugget die masam ! bukan aku sorang je yang ckpp mcm tu tauuu . tolong lah makcik , saya merayu supaya menjaga kebersihan ;;

aku pun mencapai mangkuk mee rebus(dah memang mee rebus je yang ade) . paling part aku benciii , makcik tu ske simpan suduu . dia takut sudu dia hilang . haha

"perhatian ye MAKCIK, saye tak batak sgtt nak amek sudu MAKCIK tuhh yee ! at least , bglah kitorang pinjam ! takkan nak makan mee pakai tgnn plakkk !! lain laaa meee laksa !!"

mak cikk tu pun bg aku sudu . apalagi , aku pun geram laa . aku amek laaa kuah mee rebus banyak2 . memang berendam laa aku punye pinggan tuhh . makcik tu pun SOUND aku sewenang2nya . dia bley cakap ,

mak cik ;; jangan amek kuah banyak2 , nanti tak habis .

aku mals laa nak sound dia balik kann , sebb kes tahun lepas . dia sound aku sebb amek sambal cili pade banyak-banyak , n then aku sound laa dia . aku cakap ;;

aku yang agak kuang aja menjawabb :: biarlah ! bukan saya ta bayar pun , saya bayar kan ? ske ati saya laa nak amek banyak mane !

mak cik :: kurang ajar kau eh !
aku ;; whatEVER!

lepas insiden tuhh , seminggu lepas aku dimasukkan wad sebb APPENDIXX . huhu . kat specialist johor bahru .
two weeks aku tak pegi skolaaa .



wah .. niyy memang terkena sumpahan mak cik café laa niyy .
maaf kan saye ea mak cikk 

continue yang pasal mee rebus td ;;

aku pun tak sound pape laa kan n terus blah . “aku just ckp , sy habis makckkk “

aku pun makan . sambil makan tu , borak2 la kan dengan kawankawan aku tuhh .
pastu datanglah seorang pompuan yang agak suke berlagak HOWT . ouh please !
pas makan tuhh , waaa ! kuah tuu aku tak habis . dengan BANGGANYA , aku buang laa ke sink n masuk anta pinggan .

aku ;; makcikk , tengok kuah saya dah HABIS ,.

Mak cik ;; BAGUSLAH , macam itu ANAK MAKCIKK !!!

Aku dan DZUL ;; hahahahaha

Saturday, January 24, 2009

tak pegi sculaaaaa . haha

Posted by Ameera Shamsudin at 6:09 PM 0 comments
waa . lame gile aku ta update blog niiy . nilah jadinye bile kemalsan aku da sampai tahap raja . Nak online mcamane , kalu internet kat umah aku telah ditarik oleh mak aku . heyy , atas gara-gara tak studyy , aku oline kat umah sis aku kat impian emas jaybee . akak aku masa hari ahad tu bagi aku pinjam laptop die , waa , syok hbiss . mase balik dari rumah akak aku , aku pun online laa , dengan belum solaatt lagi , aku dengar ada orang naik tangga , aku ingat sape je , rupe2 nya mama aku ,..

mama :: meera!!!! solatt!!!!
aku yang baik * : ouh , okay2,nak solat niyy .

selesai je solat , aku terus laa online sampai 1.oo pagi , haha . besh siott . dah lame gile aku tak gian mcm niiyy , pastu aku terasa lah nak pegi tandas , mase aku bukak pintu bilik , sumpah gila aku terkejut tahap gile bapak . rupa2nya mama aku ngendap aku . yelah , act aku tipuu die yang kate nak tdow tapi rupe nye aku online . mama aku pun apelagi terus memara n suwoh aku tdow sebb esok nak pegi skola .



KEESOKAN HARINYA :::


aku bagun lambat pukul 7.30 n tak pegi skola . tapi mama aku tak marah , sebb dia yang tak kejut aku . hahaha

p/s :: lainkali online laa lame2 kalu terasa esok malas nak pegi skola . haha .

Saturday, January 31, 2009

hang out with oja && shahril :))

hey hey hey .waa, act , aku baru je balik ny . tadi g libry dgnn si oja && shahril . waa , aku malas nak tulis pepanjang coz perutt aku ngah sebu nyh . haha . tadi g persada pegi makan KFC sesame dengan dowangg nylah , walaweyh , aku memang tembolok besa :DD nak tgk ;;





Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, January 29, 2009

hope my dreams come true ;)



inilah university thames valley . aku b'harap agar aku dapat menjadi pelajar disini suatu hari nanti :)





aku memang berangan angan lah kan nak menjadi chef . aku doa sgtt ye akan menjadi kenyataan di suatu hari nanti . aku nak jadii executive chef laa dear . pray for me yaa . aku memang dari kecil memang nak jadi chef , aku mohon azizah tech dengan jurusan catering course coz aku minat masakk . tatau la nape ye , tapi aku ta ske makan aku masak ? macamane tu ? :).HAHA . SPM'O9 ni aku tak berani nak target apa2 , memang laa ade , tapi aku mestii cuba yang terbaikk . tunggu jelaa nntyy .

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

agak kelakar , tapi boleh tahan :)

sukahatii kaulaa nak jadi apaa , aku tak rugi tak kawan dengan kauu , dan aku pun tak untung kawann dengan kauu :) . kan bagus kalau aku fikir benda niyh awal2 kan kan ? Ske ati dia laa nak cakap aku apa , dan sukahati aku jugak lah nak cakap dia apa tak ye ? kalau aku berubah , yelaa kan , dia tu baik sgtt . baguslaa kalau kaujadi baik . sesama islam baik , aku tumpang gembiraa jugak . haha . haisehh , dia cakap dia dah tak harankan akuhh ? so , aku hairan kan dia plak ? sampai tanak tusyen omega sebab akuh ade ? itu namanya hairan atau tak ? kelakar laa . manusia2 . aku tak berhakk cakap macam niyy . yeah aku mengaku , sebb aku bukan lah alim sggtt . tapi doa2 lah aku jadi alim ye ? aisehh perempuan sorry tu sayy ye? aku pun bukan lah ameera yang dulu . ulang sekali lagi na ta? aku bukan lah ameera yang dulu . agak bacul , atau lebihh sopan mungkin penakutt kott ? ta lah , aku skargg bukan lah nak mengaku berani . tapi boley dikategorikan dengan ayat percakapan "lantak kaulah" . haha.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

papeje dia tuh . HAHA

Ade makhluk tuhan tuh kate die dah campak "ameera shamsudin jauh2 ? HAHA . ? malas nak fikir . wat otak aku mess up :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, January 25, 2009

geram . geram . geram . waaaa !!!

malam td aku tgah online bukan main syok lagii , sambil memain dengan sms . paastu , aku dapat call daripada din . dia yelah cousin akuu .

din ; meera , nape kau tak ikut mak kau balik kampung ? mak kau ada dekat siniy .
aku ; mak aku ade ke ? kau boley panggil kan ta mak aku ?
din ; tanak ar aku . segan aku dengan mak kau . kitorang tengah kat batu layar niyy .
aku ; (confius) batu layar ? tipulah , mak aku g rumah cikmah(makcik) laa .
din ; yelah .. pastu kitorang g batu layar ramai2 .
aku ; waaaa . ye ke ? mak aku ckp ta cakap pun yang die nak pegi BATU LAYAR .
din ; mak kau tak cakap dengan kau ke?

tut..tut...aku terus letak hp . tak de M O O D nak cakap dengan din lagi . sampai hati mak aku seyh .
akak aku yang dengar kat belakang tuh , ketawakan aku .
aku menangis . rase nak JERIT puas puas ! akak aku pun memulakan langkahnya agak kononye nak senangkan hati aku lah ni kan ,

akak long ;; mak bukan tanak ajak , mak risau . sebb kalu kau jumpe laut memang tak ingat dunia .


yeah , it's true (dlm hati aku)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

balik kampung .

mak dan abah aku balik kampung .



tak ajak aku pun
.

status mood :: M E R A J U K


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

myspace ?

sudah di D E L E T E :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

anak makcik ? HAHA .

hari khamis , awal2 dah math . ish , aku class math dapat cikgu zuraidah . sumpah garang gilaa dokk , aku sampai takutt nak pegii class dia . perut aku ni kecut bila dengar dia start bersuara . aku dahla meja yang depan sekali . waktu kelas dia , aku focus gila . tak penah selama niyy aku focus kat class . nak alihkan mata niyy pun takut tauu . bile habis class math , aku pun kuar la , sudah kebiasaannya , teteh akan menemani aku memakai kasut . haha . aku niyy dah la sloww . turtle kawan aku plak tuuhh , haih2 , jangan nak cakap laa , die tu sepantas kilat . sekelip mata je , kelibat dia ta nampak . sampai kat kelas n letak buku bawah meja , aku pun nak blah . pastu kelass monitor suruh letak botol air bawah meja . adooii !! dalam hati akuu ::

memadar ar !!! botol air pun nak suruh letak bawah meja !! kalau buku tu tak pe ar !!
yang si dorang niyy , buku pun pemalas nak letak bawah meja , nak suruh botol air .
aku pun dah membebel kat kelas macam bontot ayam .

tapi dalam hati jelar , tak de masa aku nak terjerit-jerit kat dorang . aku pun turun ar nak pegi ke kantin . kami 7 sekawan termasuk aku ;;

syah
deyja
teteh
turtle
dzul
nudd
kekabuu (aku)


pun beramai-ramai membuat rombongan nak pegi ke cafe . sampai ke cafe , haih yang paling aku MENYAMPAH bile nak makan . kalu korgg nak tau , aku niiy memang ske makann . tapi bayangkanlah , cafe kat sculaa aku tuu , lauk papeje . dahla masak 2kali(ada orang la yang inform kan kat akuuwh) . tapi aku rase ade kebenarannya , sebb mase tu aku makan nugget , nugget die masam ! bukan aku sorang je yang ckpp mcm tu tauuu . tolong lah makcik , saya merayu supaya menjaga kebersihan ;;

aku pun mencapai mangkuk mee rebus(dah memang mee rebus je yang ade) . paling part aku benciii , makcik tu ske simpan suduu . dia takut sudu dia hilang . haha

"perhatian ye MAKCIK, saye tak batak sgtt nak amek sudu MAKCIK tuhh yee ! at least , bglah kitorang pinjam ! takkan nak makan mee pakai tgnn plakkk !! lain laaa meee laksa !!"

mak cikk tu pun bg aku sudu . apalagi , aku pun geram laa . aku amek laaa kuah mee rebus banyak2 . memang berendam laa aku punye pinggan tuhh . makcik tu pun SOUND aku sewenang2nya . dia bley cakap ,

mak cik ;; jangan amek kuah banyak2 , nanti tak habis .

aku mals laa nak sound dia balik kann , sebb kes tahun lepas . dia sound aku sebb amek sambal cili pade banyak-banyak , n then aku sound laa dia . aku cakap ;;

aku yang agak kuang aja menjawabb :: biarlah ! bukan saya ta bayar pun , saya bayar kan ? ske ati saya laa nak amek banyak mane !

mak cik :: kurang ajar kau eh !
aku ;; whatEVER!

lepas insiden tuhh , seminggu lepas aku dimasukkan wad sebb APPENDIXX . huhu . kat specialist johor bahru .
two weeks aku tak pegi skolaaa .



wah .. niyy memang terkena sumpahan mak cik café laa niyy .
maaf kan saye ea mak cikk 

continue yang pasal mee rebus td ;;

aku pun tak sound pape laa kan n terus blah . “aku just ckp , sy habis makckkk “

aku pun makan . sambil makan tu , borak2 la kan dengan kawankawan aku tuhh .
pastu datanglah seorang pompuan yang agak suke berlagak HOWT . ouh please !
pas makan tuhh , waaa ! kuah tuu aku tak habis . dengan BANGGANYA , aku buang laa ke sink n masuk anta pinggan .

aku ;; makcikk , tengok kuah saya dah HABIS ,.

Mak cik ;; BAGUSLAH , macam itu ANAK MAKCIKK !!!

Aku dan DZUL ;; hahahahaha

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, January 24, 2009

tak pegi sculaaaaa . haha

waa . lame gile aku ta update blog niiy . nilah jadinye bile kemalsan aku da sampai tahap raja . Nak online mcamane , kalu internet kat umah aku telah ditarik oleh mak aku . heyy , atas gara-gara tak studyy , aku oline kat umah sis aku kat impian emas jaybee . akak aku masa hari ahad tu bagi aku pinjam laptop die , waa , syok hbiss . mase balik dari rumah akak aku , aku pun online laa , dengan belum solaatt lagi , aku dengar ada orang naik tangga , aku ingat sape je , rupe2 nya mama aku ,..

mama :: meera!!!! solatt!!!!
aku yang baik * : ouh , okay2,nak solat niyy .

selesai je solat , aku terus laa online sampai 1.oo pagi , haha . besh siott . dah lame gile aku tak gian mcm niiyy , pastu aku terasa lah nak pegi tandas , mase aku bukak pintu bilik , sumpah gila aku terkejut tahap gile bapak . rupa2nya mama aku ngendap aku . yelah , act aku tipuu die yang kate nak tdow tapi rupe nye aku online . mama aku pun apelagi terus memara n suwoh aku tdow sebb esok nak pegi skola .



KEESOKAN HARINYA :::


aku bagun lambat pukul 7.30 n tak pegi skola . tapi mama aku tak marah , sebb dia yang tak kejut aku . hahaha

p/s :: lainkali online laa lame2 kalu terasa esok malas nak pegi skola . haha .

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
 

i really wish it Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez