Sunday, February 7, 2010

bekerja di LC CATERING

Posted by Ameera Shamsudin at 4:41 AM


mari kita ikut babi ni joget . ikut je , pegang jangan . dalam islam babi di haramkan untuk di sentuh . faham semua ? :) .

ok . selama menunggu result spm ini . aku telah membuat keputusan untuk bekerja . yelah , bekerja . takkan aku nak duk rumah je besarkan punggung , peha dan segalanya . macam dulu , hari sabtu and ahad aku akan baring dan tgk tv sahaja tanpa menghiraukan bebelan mak aku . aisehh , pemalas benar . lalu aku pun membuat keputusan untuk lebih belajar berdikari . aku kerja kat LC CATERING . korang tau tak LC CATERING tu apa ? aku pun tak tau nak cakap apa . aku hanya boleh cakap yang lc catering tu yang taja mawi and ekin punya wedding . hahah .

aku kerja disana . sebelum aku kerja di sana , aku temuduga dekat pizza hut di jb. aku rasa tak best kerja situ . PENAT tahap gaban . tapi kerja mana lah tak penat kan ? aku tak kisah lah kalau penat sangat , tapi aku macam tak suka dekat pekerja kat situ . aku orang baru , dia sepatutnya layan lah aku and ajar aku kan . aku rasa ada sesetengah pekerja kat situ yang layan aku macam apa jee . grrr . tak kisah lah , aku kerja satu hari je pastu aku dah blah . haha . tak tahan la weyh dengan perangai sesetengah orang kat situ yang berlagak lagi angkuh . kau kena ingat , yang kau keje PIZZA HUT , PIZZA HUT JE ! so tapayah nak berlagak . kau patut ajar orang baru and bukannya tension layan pekerja baru . kita sama2 dapat gaji rite ? grrr . ok . aku kerja situ 1 hari je pastu aku dah cabut pegi mampus lah . aku dah penat daahhh . esok nye aku call kwn aku . so aku pun keje lah at lc catering . hehe . aku keje kat situ best laahh . penat lah jugak , tapi oleh sebab membe yang banyak beri tunjuk ajar , aku enjoy kerja kat situ .



kat situ aku banyak blajar . aku BEKERJA pun aku banyak belajar . now , baru aku tau susahnya orang cari duit . selamani aku tadah tangan and tahu mintak je dengan mak aku . now , baru aku tahu laahh susah nya cari duit . kat situ aku ramai kawan . diorang suma baik baik . banyak pengalaman aku dapat , customer yang cerewet dengan tak cerewet . apa yang paling penting , kita mestilah melayan customer dengan baik :))

kat situ aku enjoy , peduli apa kalau customer tu cerewet , kita sebagai waitress tetap kena bagi layanan yang baik . hehe . kat situ aku kawan dengan faiz and danial . aku dengan dua orang ni selalu jugak lah kena marah dengan supevisor kami iatu mama ema . kitorang kena marah sebab selalu sangat bergurau . celet celet margerin di muka , masukkan air batu dalam baju . ini semua menjadi hobi aku bekerja di situ . sampai basah blakang baju orang tu . hehe . aku ni tangan puaka sikitt kott . selain tu , aku rapat juga dengan seorang akak ni . nama dia memey . bukan memey suhaiza tapi memey je . dia cantik . serious dan dia happening and aku sumpah rindu dia . dia dah balik sabah . bilalah lagi aku dapt jumpa dia kan . emmmm :(( . dia ni rapat dengan aku jugak , kitorang selalu share everything . banyak rahsia dia aku tau dan rahsia aku dia pun tau . dia cute . serious ngek :)
cerita balik pasal kerja , aku start kerja pukul 12 tgahhari dan balik 9 malam . menunggu dan menceceh dengan membe lagi , kira kira 10 malam aku balik. setiap balik , aku boleh order makanan . ape lagi , aku suke makan nasi goreng kampung , hari hari aku makan makanan tu . bak kata akak aku , muka aku dah macam muka nasi goreng kampung dahh . HAHA .

okay . memey. now sekarang dia dah balik sabah dengan suami dia aiman . HAHA . dia dah berpunya , dah ada anak yang comel bernama danial nizam kalau tak silap aku . anak dia berumur 6 bulan . memang cute , aku selalu menyibuk kalau dia tengah 3g dengan mak dia . hehe . nanti aku akan mencelah kan muka aku and menjerit jerit nak tgk baby . sumpah macam budak kecik kadang kadang . hehehe.

selalu waktu rehat , aku,faiz and denial rehat dekat hostel . kitorang suka menyibuk kat hostel and buat bilik memey macam bilik kitorang . baring dengan terkangkang . haha . pe nak jadi kalau aku macam tu . korang caya tak ? sungguhnya korang percayalah , sifat keganasan aku ni kadangkala tidak boleh dibendung dan semakin mebuak buak . sampai pukul 7 kitorang habis rehat .


  
ni aku ,faiz dan danial baru balik keje . penat ouhh . masing masing alim je pakai songkok . masa ni penat gile . kat restoran ramai orgg.


di pendekkan cerita . aku kerja kat situ  1 bulan .aku berhenti bukan sebab tak seronok kerja kat situ . tapi aku nak habiskan english class aku yang tertangguh . so aku berhenti lah . memang sedih wey masa aku last kerja . maybe sebb aku dah ramai membe kat situ . semua aku rapat , memang happening . last aku kerja situ , memey pun last kerja situ . so dorang rancang nak sambut memey ngan aiman yang nak balik sabah . dorang rancang nak pergi redbox kat plangi . masa dan tarikh sudah di tetapkan . so aku pergilah ikut memey dengan dorang :)

  


aku dah malas nak taip . tetiba tak de mood . btw , aku rindu dorang sgtt :( 

0 comments on "bekerja di LC CATERING"

Sunday, February 7, 2010

bekerja di LC CATERING



mari kita ikut babi ni joget . ikut je , pegang jangan . dalam islam babi di haramkan untuk di sentuh . faham semua ? :) .

ok . selama menunggu result spm ini . aku telah membuat keputusan untuk bekerja . yelah , bekerja . takkan aku nak duk rumah je besarkan punggung , peha dan segalanya . macam dulu , hari sabtu and ahad aku akan baring dan tgk tv sahaja tanpa menghiraukan bebelan mak aku . aisehh , pemalas benar . lalu aku pun membuat keputusan untuk lebih belajar berdikari . aku kerja kat LC CATERING . korang tau tak LC CATERING tu apa ? aku pun tak tau nak cakap apa . aku hanya boleh cakap yang lc catering tu yang taja mawi and ekin punya wedding . hahah .

aku kerja disana . sebelum aku kerja di sana , aku temuduga dekat pizza hut di jb. aku rasa tak best kerja situ . PENAT tahap gaban . tapi kerja mana lah tak penat kan ? aku tak kisah lah kalau penat sangat , tapi aku macam tak suka dekat pekerja kat situ . aku orang baru , dia sepatutnya layan lah aku and ajar aku kan . aku rasa ada sesetengah pekerja kat situ yang layan aku macam apa jee . grrr . tak kisah lah , aku kerja satu hari je pastu aku dah blah . haha . tak tahan la weyh dengan perangai sesetengah orang kat situ yang berlagak lagi angkuh . kau kena ingat , yang kau keje PIZZA HUT , PIZZA HUT JE ! so tapayah nak berlagak . kau patut ajar orang baru and bukannya tension layan pekerja baru . kita sama2 dapat gaji rite ? grrr . ok . aku kerja situ 1 hari je pastu aku dah cabut pegi mampus lah . aku dah penat daahhh . esok nye aku call kwn aku . so aku pun keje lah at lc catering . hehe . aku keje kat situ best laahh . penat lah jugak , tapi oleh sebab membe yang banyak beri tunjuk ajar , aku enjoy kerja kat situ .



kat situ aku banyak blajar . aku BEKERJA pun aku banyak belajar . now , baru aku tau susahnya orang cari duit . selamani aku tadah tangan and tahu mintak je dengan mak aku . now , baru aku tahu laahh susah nya cari duit . kat situ aku ramai kawan . diorang suma baik baik . banyak pengalaman aku dapat , customer yang cerewet dengan tak cerewet . apa yang paling penting , kita mestilah melayan customer dengan baik :))

kat situ aku enjoy , peduli apa kalau customer tu cerewet , kita sebagai waitress tetap kena bagi layanan yang baik . hehe . kat situ aku kawan dengan faiz and danial . aku dengan dua orang ni selalu jugak lah kena marah dengan supevisor kami iatu mama ema . kitorang kena marah sebab selalu sangat bergurau . celet celet margerin di muka , masukkan air batu dalam baju . ini semua menjadi hobi aku bekerja di situ . sampai basah blakang baju orang tu . hehe . aku ni tangan puaka sikitt kott . selain tu , aku rapat juga dengan seorang akak ni . nama dia memey . bukan memey suhaiza tapi memey je . dia cantik . serious dan dia happening and aku sumpah rindu dia . dia dah balik sabah . bilalah lagi aku dapt jumpa dia kan . emmmm :(( . dia ni rapat dengan aku jugak , kitorang selalu share everything . banyak rahsia dia aku tau dan rahsia aku dia pun tau . dia cute . serious ngek :)
cerita balik pasal kerja , aku start kerja pukul 12 tgahhari dan balik 9 malam . menunggu dan menceceh dengan membe lagi , kira kira 10 malam aku balik. setiap balik , aku boleh order makanan . ape lagi , aku suke makan nasi goreng kampung , hari hari aku makan makanan tu . bak kata akak aku , muka aku dah macam muka nasi goreng kampung dahh . HAHA .

okay . memey. now sekarang dia dah balik sabah dengan suami dia aiman . HAHA . dia dah berpunya , dah ada anak yang comel bernama danial nizam kalau tak silap aku . anak dia berumur 6 bulan . memang cute , aku selalu menyibuk kalau dia tengah 3g dengan mak dia . hehe . nanti aku akan mencelah kan muka aku and menjerit jerit nak tgk baby . sumpah macam budak kecik kadang kadang . hehehe.

selalu waktu rehat , aku,faiz and denial rehat dekat hostel . kitorang suka menyibuk kat hostel and buat bilik memey macam bilik kitorang . baring dengan terkangkang . haha . pe nak jadi kalau aku macam tu . korang caya tak ? sungguhnya korang percayalah , sifat keganasan aku ni kadangkala tidak boleh dibendung dan semakin mebuak buak . sampai pukul 7 kitorang habis rehat .


  
ni aku ,faiz dan danial baru balik keje . penat ouhh . masing masing alim je pakai songkok . masa ni penat gile . kat restoran ramai orgg.


di pendekkan cerita . aku kerja kat situ  1 bulan .aku berhenti bukan sebab tak seronok kerja kat situ . tapi aku nak habiskan english class aku yang tertangguh . so aku berhenti lah . memang sedih wey masa aku last kerja . maybe sebb aku dah ramai membe kat situ . semua aku rapat , memang happening . last aku kerja situ , memey pun last kerja situ . so dorang rancang nak sambut memey ngan aiman yang nak balik sabah . dorang rancang nak pergi redbox kat plangi . masa dan tarikh sudah di tetapkan . so aku pergilah ikut memey dengan dorang :)

  


aku dah malas nak taip . tetiba tak de mood . btw , aku rindu dorang sgtt :( 

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

 

i really wish it Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez