Friday, September 18, 2009

kemas rumah . penat doehh .

Posted by Ameera Shamsudin at 11:13 PM 0 comments
hari ni dok rumah and kemas rumah . yah , percayalah yang aku amat gila rajin hari ni . bak simpulan bahasa "ringan tulang" . HAHA . berlagak sikit ;p . okay , start keje aku ialah jaga anak sedara , tetapi aku tugaskan kepada bibik aku melakukan nya . HAHA . peh siot an.....



okay , ini dia bibik aku terpaksa jaga anak sedara aku alief ismail :)


Lepas tu aku tolong akak ipar aku iaitu norhayati othman membersihkan halaman lantai di depan rumah . besh doo , main main sabun dan air , terasa seperti budak budak kecik plak . HAHA . okay , aku menCAPTURE gambar akak ipar aku sahaja . gambar aku mane ? ini sebab aku belom mandi . HAHA . so , tapayah lah gamba aku . :)








aku dengan akak aku . sumpah rajin kan ? :) lepas basuh halaman , aku lap lampu . yah , kena paksa dengan akak . grr...




amek tangga and panjat nak lap lampu . aku gayat kalau nak tahu . memang seram lah sikit , but lama lama rasa okay and rasa besh macam tanak turun pulak . TIPU LEBEY JE . haha . lepas lap lampu , aku amek karpet , and vacuum .



keje aku lepas ni kalau orang balik raya . mak aku auruh vacuum karpet . nati mesti berabuk kan ? yelah , budak budak makan kuih raya sepah sepah . senang cite . cubit aje lah . tayah banyak cakap . gagaga .


okay lah . nak out . penat gila hari ni . ni pulak mak aku panggil suruh pergi kedai beli kelapa. bila lah nak habis penderitaan aku ni . bilalah aku nak ada kereta sendiri or moto ! grrrr!

berbuka puasa with ajim di hotel new york .

Posted by Ameera Shamsudin at 11:07 PM 0 comments
Ajim , thanks sebab belanja meera berbuka puasa kat sini . thanks a lot :)
ouhh . start sekarang , aku makan tabanyak punn . makan nasi jagung , aiskrim , sedap sedap :P

start upload gamba si gatal :)



okay , si gatal sangat makan banyak :P . okay lah . out :)

Thursday, September 17, 2009

myspace

Posted by Ameera Shamsudin at 10:53 PM 0 comments
inilah dia pengaruh besar yang sangat melalaikan aku !






tapi kalau tak de ni , aku bosan :((

berbuka puasa di kotaraya

Posted by Ameera Shamsudin at 9:25 PM 0 comments
mula entry dengan gambar si comel ini ;




okay . si comel ini bernama qaseh . semalam aku pergi berbuka bersama kawan aku . mula mula kitorang plan nak pergi beramai , and bila aku confirm kan balik . aku dengan benzo je pegi . grr . geram geram and sangat geram . tapi kira okayla aku pegi dengan abang benzo , sebab dia boleh layan kepala aku . aku geram ke city square dalam pukul 3 lebeh . aku tunggu dia dekat depan mc D mat berabad lah jugak , and kitorang jalan jalan cuci mata ,.. sampai pukul 6 lebey aku dengan dia pergi kotaraya ambil meja awal awal .




kadangkala berbraces hodoh bagi ku .


masa tengah tunggu waktu berbuka . si myza and aten menelefon aku . dorang bertanya aku kat mane . aku dengan benzo duduk di meja yang hanya 4 kerusi . tapi mengikut kata myza yang ada lagi 5 orang . mak ai , apelagi , aku dengan benzo carilah meja yang banyak kerusi . after buka , kitorang pergi cs cause my fren nak shopping .



aku dengan benzo otw nak pergi city square :)


okay , ini beberapa gamba my fwen :)




okay , ini gamba myza . eh eh , mane plak si aten ..


oh , disini aten bersama couple dia fahmi yang dipanggil kapten boley . SUKA SUKA hati plak . HAHA.







------------------------------------------------------------------------







aku dengan benzo . kurangajar . mentang mentang aku pendek . grrr



-----------------------------------------------------------------



aku sebenarnya tengah tak ada mood sekarang . inilah jadinya apa bila aku berblogging ketika mood aku hilang . apa ntah aku tulis just macam mengarut . grrrr . ntahlah , dari semalam aku tak ada mood . maybe panat kot . k lah , ..














hari ni :: berbuka puasa di hotel new york dengan ajimm . my frenn .









bye bye bye . NOT IN THE MOOD .

Wednesday, September 16, 2009

loser double loser is WHATEVER

Posted by Ameera Shamsudin at 9:41 PM 0 comments
ntah , rasa sakit hati tetiba baca commentkat myspace dia .



alaa , suami jeles lak . hahaha
eyh , suami suami .
tgk page isteri .
ad suami laa .
baik kn isteri mu ney ?





ntah,..rasa macam blur gila and tersentap









suka hati kau la













whatever

beberapa perkara yang AKU TAK AKAN BUAT !

Posted by Ameera Shamsudin at 5:41 AM 0 comments
Disini ada beberapa perkara yang aku tak kan buat . dan ni betul betul prinsip aku sampai mati :)

1) Aku tak kan bunuh ibu bapa aku . walaupun aku di bagi berjuta juta punn , aku tak kan bunuhh dorangg .

2) Aku tak kan bunuh orang !

3) Aku tak kan buat seseorang tu menderita . contohnya :: aku suka kat mamat ni , tapi mamat tu suka kat perempuan lain , dan aku anta bomoh suruh kill perempuan tu or buat perempuan tu menderita. subhanaALLAH . minta di jauh kan dengan nama ALLAH.

4)Aku tak kan rampas suami orang . ini lagi satu , aku minta sangat dijauhkan dari jatuh hati dengan laki orang suatu hari nanti .

5)Aku tak kan bersubahat dgn pengkhianat untuk memusnah kan MALAYSIA





yang lain akan aku fikirkan okay . aku nak keluar ni . bye bye kawan kawan ku sygg :)















okay . nak sambung balik , setelah semalam aku keluar dan sempat membuat beberapa perkara lagi . aha . :)





ASKUM W.B.T , meh sambung balik pasal beberapa perkara itu ya ;

6)Aku tak kan jadi mak ayam . alaa , perempuan yang bela ramai anak yam tuhh .
7)Aku tak kan minum arak . melainkan ade someone yang cuba cuba bg aku minum tanpa aku sedari aje laa . minta minta di jauhkan :)
8) aku takkan letak ibu bapa aku kat rumah orang tua . aku akan bela mereka walaumacamane keadaan sekalipunn .

jalan jalan

Posted by Ameera Shamsudin at 5:18 AM 0 comments
tadi ikut my mum pegi jusco nak cari baju . agak bosan la . nak tau tak kenapa ? semua baju aku cuba semua agak besar untuk aku . kalau menempel kat badan aku baju tu , memang nampak tak cantik la . so , aku nak upload beberapa gambar gadis gatal di fitting room ;;




senyum senyum , gadis gatal ini konon konon ayu .






eh eh , gambar gadis gatal ni lagi :)



okay . gadis gatal ini memang tanpa segan silu menangkap gambar dengan baju itu . :)




nyum nyum . terasa mengidam ini . esok aku nak makan ni kat danga . HAHA



esok aku dengan membe akan pergi berbuka kat danga . aku pergi dengan abang benzo , aku tatau la yang kawan aku ajak sape kan . tapi yang confirm , dorang bawak boy masing masing . dan aku ? mane pergi nya boy aku ? kenapa aku bawak abg benzo ? dye boy aku ke ? TANYA laa aku cepat . dan jawapanya aku malu nak jumpe boy aku . HAHA . aku tak malu dengan abg benzo cause aku kenal dye dari darjah1 lagi . percayalah kawan , bahawa dengan sesungguhnya , aku kadang kadang , menjadi pemalu HAHA. gedikk la aku ni :))

Tuesday, September 15, 2009

terasa bahagia la plak

Posted by Ameera Shamsudin at 5:07 AM 0 comments
hari ni agak macam blur and muka busuk sikit pergi sekolah . HAHA . semalam aku tak pergi sekolah and duduk kat rumah like suri rumah sepenuhh masa jaga anak anak . hari ni aku dapat paper sains kertas 1 . wow . result aku! im so impressed . haa . malas nak cite , tapi yang penting aku kena more double effort . Aku sumpah rasa cam nak nangis tadi . Masa sains , cekgu rahimah bley bg lak sedikit motivation . betul betul wat aku berdebar debar weyh , mane tak nya . SPM ngek . okay , Raya punn nak dekat , puasa punn tinggal beberapa hari . banyak betul aku ade temujanji kat luar . but , aku betul betul pokai puasa ni . di sini aku dapat pengajaran , "sedikit sedikit ,lama lama jadi bukit " maksudnya di dalam kamus ialah...grrr...grrrr.... okayh . korang boley carik sendiri kan kan ? tengokla , kalau ada duit . aku keluarlah . kalau tak de , sory lah eh kawan kawan ku . cerita pasal my bestie si turtle , dye potong rambut dye pendek and cantekkan . sumpah comel dohh ! tak tipuuu .



kan aku daa cakap . comel kan kan . like amoi gitu :)



tadi pegi sekolah cam bosan giler . cam tak de benda nak wat . cam mood aku busuk busuk jew . masa last period , class aku pergi library and buwat latihan sikit . After tu kitorang lepak belakang library , sambil dengar mp4 and baring kat library seperti anak anak terbiar . best dokk dok belakang tu , sambil berONLINE . haha . cam rasa relax and release tension dengan members . sumpah rasa mood bahagia (^_^)


aku duduk dekat belakang tu dengan kawanku sharil,belon,turtle,abu and khai . kitorang berbual bual sambil dengan selamba bercerita nak ANAK berapa lagi . and aku jawab nak anak 4 orang .HAHA . phew . sumpah gatal an . belum habis spm dah fikir pasal ank pulakk :P



sekarang , kami berada di library sekolah . yah , kami memang sentiasa membawa handpone ke sekolah :(




kami memang bahagia , apabila berkongsi bantal sesama

EH EH , tudung aku di tiup angin la . waa



























(^_^)

senyuman itu suatu sedekah :)





nampak bahagia and mesti aku akan rindui kawan kawan sengal aku ni after aku habis sekalah . :(



Balik je sekolah , petang tu aku ikut mum aku pegy bazar ramadhan .dalam kereta , aku sempat wat sign pic for aku . nak tengok tak ? jap ehh ngek..



Nama ku tercatat di kaki busuk ku :)


HAHA .. aku pun sempat lagi au wat sign pic for orang tersayang .. my pokcik ,





okay , muke cam control ayu sikit . tapi okay laa tu :P

Sunday, September 13, 2009

hikmah semuanya

Posted by Ameera Shamsudin at 9:11 PM 0 comments
=] Pictures, Images and Photos




Aku percaya setiap yang terjadi pasti ada hikmah . Allah tak kan biarkan umatnya merana dan mensia sia kan hidup yang dia berikan . aku juga percaya yang setiap apa berlaku dalam diriku pasti ada hikmah yang tersembunyi . Aku agak kecewa dengan apa yang berlaku tetapi setelah lama aku berdiam diri dan akhirnya aku sedar yang aku terlalu banyak mensia sia kan diri ku . Aku terlalu menyayangi seseorang hingga kadangkala aku melupakan diriku . sekarang aku mengerti , teman yang baik adalah teman yang sentiasa mengingati dan menghargai diri aku dan bukanlah mereka yang hanya bermanis di kata kata sahaja . Aku seorang manusia dan aku tidak pernah lari dari melakukan kesilapan dan setiap kesilapan ada pengajaran . Aku percaya hukum karma , dengan apa sahaja perbuatan jahat yang kita lakukan pada seseorang pasti ada balasan dan yang baik akan di balas baik . Semua perbuatan jahat yang kita lakukan pada seseorang adalah hanya menyakitkan hati seseorang dan membuat dia merana . Aku mahu sahaja jujur pada kau jika apa yang aku terasa pada kau dan apa segala yang kau lakukan . tapi aku tak berdaya dan aku hanya berserah pada yang maha Esa . Hanya dia mengetahui betapa sayu hati ku dan tak mungkin aku berpaling lagi setelah apa yang kau lakukan . Aku bersyukur dan aku berterima kasih kepada Allah , kerana dia menunjukkan setiap apa yang kau dusta . Dan hati aku benar benar tawar . ketahuilah , bila kau tiada dalam hati aku lagi , dan sampai akhir mata aku tertutup , aku tetap berdoa bahawa hati kau tiada dalam hati aku lagi . Aku mencuba menangis , tapi tiada apa yang aku dapat mengalirkan . kerana aku tahu kau hadir dalam hidupku adalah hiasan semata mata .




I'M SO MUCH BETTER WITHOUT YOU



Aku bukan nak angkuh dan berlagak dengan kau . tetapi aku lebih bahagia setelah Allah tunjukkan apa yang kau lakukan . aku lebih bahagia dan lebih tenang bila hati aku tak lagi memikirkan kau . mungkin kau tak pernah faham apa yang aku katakan , Allah maha adil dan penyayang , aku yakin kau akan memahami aku suatu hari nanti . Aku hanya mendoakan kau bahagia , melalui segala kebahagiaan di hidupkan . sesungguhnya aku tumpang gembira , apa bila melihat kau bahagia . Diri aku tak kan tinggalkan kau , sepertimana aku pernah janji kat kau dalam gamba . tapi hati aku je yang pergi dari kau . Aku tak kan mungkir janji lagi seperti mana yang kau selalu lakukan dan tolonglah , aku dah penat dengan kata kata manis kau . kau boleh bawa ayat ayat kau tu jauh terbang ke kutub selatan





salam mesra,
Ameera Shamsudin

yayy ! i cant waitt :DD

Posted by Ameera Shamsudin at 7:21 PM 0 comments
Dada tetibe cam berdebar debar , cam suka sangat . cam rasa ghairah sangat . cam rasa tak sabar . Cam rasa nak lompat suka suka . Cam rasa nak ketawa kuat kuat . HAHA . itu semua sindrom yang berlaku kat aku sekarang ni . TERTANYE TANYE la weyhh pahal aku macam ni . act , aku tak sabar nak...grrr... eh kau ni meera . nak berahsia rahsia plak . HAHA . aku tak sabar nak raya doehh . yeah . hai selamat hari raya , aidilfitri mulia , ampun maaf dipinta ,..bla bla bla sumpah tak sabar sangat . aku tak sabar bukan pasal aku nak mengedik pakai baju baru ke ape , pakai eyeliner yang baru aku beli tu ke . ouh tak2..sume salah . Aku tak sabar nak macam ketupat , rendang , serunding ,sambal kacang . mak oii , basah tekak ni . tak sabar tak sabar . Nafsu makan aku dah memanggil . WOW . sape nak tau , kalau raya , satu hari tu aku makan ketupat and sekutu dye tu dekat 10 kali . haha . Bak kata kawan aku PERUT BUAYA . ni bukan pasal kisah perut buaya ke apa . ini pasal kisah aku yang PENCINTA MAKANAN . hee . :)





pehhh . tak sabar tak sabar . makan biskut raya lagi .sedap tu weyh . raya ni malangnya tak boleh la aku nak terlalu OVER nak enjoy . SPM dah nak dekat .so, bawa2 lah kau bertaubat ehh ameera . Cam tak sedar diri je aku ni . cam gitu laa :p
raya ni aku nak datang rumah korang . text kat aku no address korang ! cepat cepat ! hahaha . ehh ehh . aku tetibe cam nak nyanyi lagu raya :) jap eh jap ehh ;p




Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Elina:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Elina:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Elina:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

Anuar Zain & Elina:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Elina:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Elina:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri



okay . meh nyanyi ramai :)

sahur

Posted by Ameera Shamsudin at 6:59 PM 0 comments
Hari ini aku bangunn tidor lambat . haa . mane tak nya aku tidor pukul 5 pagi . aku masak for sahur . masak nasi goreng je . sebab mymum tak masak. so aku masaklah . cam tak caya je AMEERA SHAMSUDIN masak pagi pagi buta . HAHA . kalau tak jangan harap seh aku nak bangun semata mata nak masak . aku pun tatau kenapa tebiatnya aku :PP . haha . aku online ni ponn tak mandi lagi . mak aii , ape nak jadi sehh dengan anak dara ni tak mandi lagi...

gigi gigi ohh gigi .

Posted by Ameera Shamsudin at 6:47 PM 0 comments

balik dari klinik gigi :)


semalam aku pergi ketatkan my gigi besi . appoinment dengan dentist pada pukul 11 pagi . datang je terus asuk bilik doctor . omaigod , her name is mazmin . dia sangat comell doo . aku tak tipu . walaupun dia macam da berumur , tapi dia comel . aku masuk je sampai tergamam tengok kecomelan dia tu . eh eh , aku ni nak cite pasal dia comel plak . haha . oraite . aku masuk la kan kat situ , pastu dia suruh baring and dia tengok gigi aku . aku agak happy la sebb dia tak ade comment pape pasal kebersihan gigi aku . confirm bersih la tu :DD . haa . pastu dia suruh aku nganga and dia ambil besi ape ntah and korek korek gigi aku . ouhh sakit . pastu dia kata aku nak choose calour ape for raya ni . aku cakap la PURPLE . but , malangnya purple habis and i choose la PINKY . just like euuww . aku suka pink , tapi kalau memadah gigi pun nak pink . aku tatau nak ckp ape . haa . dia buwat ape lagi ntah , aku punn tatau . lepas ketatkan , agak sakit laa . ouhh last month aku choose color turqoise and pink . :)

ohh blog

Posted by Ameera Shamsudin at 12:22 PM 0 comments
Aku tak tahu nape aku sygg kau kecix . tapi aku sumpah yang aku dah sygg kau . aku sygg kau sebb sedikit sebanyak , kau buat aku berubah . Aku tak faham kenapa aku perlu dengar kata kau untuk jadi baik . seorang wanita yang baik akhlaknya . Aku mengaku yang aku belum mencapai tahap sebegitu . tapi kau percaya tak yang aku sedikit sebanyak mahu sangat ke arah itu . haa . yang betul sekali , aku tak main main . cuma susah sgtt untuk aku berubah . tapi aku akan cuba k . Ada satu lagu yang aku suka sangat dengar . aku tak tahu kenapa kalau dengar lagu ini , aku mesti ingat kau .




Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh



Aku sayang kau je do . kau jgn sakitkan hati aku tau . sebb aku dah sygg kat kau .

Friday, September 18, 2009

kemas rumah . penat doehh .

hari ni dok rumah and kemas rumah . yah , percayalah yang aku amat gila rajin hari ni . bak simpulan bahasa "ringan tulang" . HAHA . berlagak sikit ;p . okay , start keje aku ialah jaga anak sedara , tetapi aku tugaskan kepada bibik aku melakukan nya . HAHA . peh siot an.....



okay , ini dia bibik aku terpaksa jaga anak sedara aku alief ismail :)


Lepas tu aku tolong akak ipar aku iaitu norhayati othman membersihkan halaman lantai di depan rumah . besh doo , main main sabun dan air , terasa seperti budak budak kecik plak . HAHA . okay , aku menCAPTURE gambar akak ipar aku sahaja . gambar aku mane ? ini sebab aku belom mandi . HAHA . so , tapayah lah gamba aku . :)








aku dengan akak aku . sumpah rajin kan ? :) lepas basuh halaman , aku lap lampu . yah , kena paksa dengan akak . grr...




amek tangga and panjat nak lap lampu . aku gayat kalau nak tahu . memang seram lah sikit , but lama lama rasa okay and rasa besh macam tanak turun pulak . TIPU LEBEY JE . haha . lepas lap lampu , aku amek karpet , and vacuum .



keje aku lepas ni kalau orang balik raya . mak aku auruh vacuum karpet . nati mesti berabuk kan ? yelah , budak budak makan kuih raya sepah sepah . senang cite . cubit aje lah . tayah banyak cakap . gagaga .


okay lah . nak out . penat gila hari ni . ni pulak mak aku panggil suruh pergi kedai beli kelapa. bila lah nak habis penderitaan aku ni . bilalah aku nak ada kereta sendiri or moto ! grrrr!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

berbuka puasa with ajim di hotel new york .

Ajim , thanks sebab belanja meera berbuka puasa kat sini . thanks a lot :)
ouhh . start sekarang , aku makan tabanyak punn . makan nasi jagung , aiskrim , sedap sedap :P

start upload gamba si gatal :)



okay , si gatal sangat makan banyak :P . okay lah . out :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, September 17, 2009

myspace

inilah dia pengaruh besar yang sangat melalaikan aku !






tapi kalau tak de ni , aku bosan :((

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

berbuka puasa di kotaraya

mula entry dengan gambar si comel ini ;




okay . si comel ini bernama qaseh . semalam aku pergi berbuka bersama kawan aku . mula mula kitorang plan nak pergi beramai , and bila aku confirm kan balik . aku dengan benzo je pegi . grr . geram geram and sangat geram . tapi kira okayla aku pegi dengan abang benzo , sebab dia boleh layan kepala aku . aku geram ke city square dalam pukul 3 lebeh . aku tunggu dia dekat depan mc D mat berabad lah jugak , and kitorang jalan jalan cuci mata ,.. sampai pukul 6 lebey aku dengan dia pergi kotaraya ambil meja awal awal .




kadangkala berbraces hodoh bagi ku .


masa tengah tunggu waktu berbuka . si myza and aten menelefon aku . dorang bertanya aku kat mane . aku dengan benzo duduk di meja yang hanya 4 kerusi . tapi mengikut kata myza yang ada lagi 5 orang . mak ai , apelagi , aku dengan benzo carilah meja yang banyak kerusi . after buka , kitorang pergi cs cause my fren nak shopping .



aku dengan benzo otw nak pergi city square :)


okay , ini beberapa gamba my fwen :)




okay , ini gamba myza . eh eh , mane plak si aten ..


oh , disini aten bersama couple dia fahmi yang dipanggil kapten boley . SUKA SUKA hati plak . HAHA.







------------------------------------------------------------------------







aku dengan benzo . kurangajar . mentang mentang aku pendek . grrr



-----------------------------------------------------------------



aku sebenarnya tengah tak ada mood sekarang . inilah jadinya apa bila aku berblogging ketika mood aku hilang . apa ntah aku tulis just macam mengarut . grrrr . ntahlah , dari semalam aku tak ada mood . maybe panat kot . k lah , ..














hari ni :: berbuka puasa di hotel new york dengan ajimm . my frenn .









bye bye bye . NOT IN THE MOOD .

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, September 16, 2009

loser double loser is WHATEVER

ntah , rasa sakit hati tetiba baca commentkat myspace dia .



alaa , suami jeles lak . hahaha
eyh , suami suami .
tgk page isteri .
ad suami laa .
baik kn isteri mu ney ?





ntah,..rasa macam blur gila and tersentap









suka hati kau la













whatever

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

beberapa perkara yang AKU TAK AKAN BUAT !

Disini ada beberapa perkara yang aku tak kan buat . dan ni betul betul prinsip aku sampai mati :)

1) Aku tak kan bunuh ibu bapa aku . walaupun aku di bagi berjuta juta punn , aku tak kan bunuhh dorangg .

2) Aku tak kan bunuh orang !

3) Aku tak kan buat seseorang tu menderita . contohnya :: aku suka kat mamat ni , tapi mamat tu suka kat perempuan lain , dan aku anta bomoh suruh kill perempuan tu or buat perempuan tu menderita. subhanaALLAH . minta di jauh kan dengan nama ALLAH.

4)Aku tak kan rampas suami orang . ini lagi satu , aku minta sangat dijauhkan dari jatuh hati dengan laki orang suatu hari nanti .

5)Aku tak kan bersubahat dgn pengkhianat untuk memusnah kan MALAYSIA





yang lain akan aku fikirkan okay . aku nak keluar ni . bye bye kawan kawan ku sygg :)















okay . nak sambung balik , setelah semalam aku keluar dan sempat membuat beberapa perkara lagi . aha . :)





ASKUM W.B.T , meh sambung balik pasal beberapa perkara itu ya ;

6)Aku tak kan jadi mak ayam . alaa , perempuan yang bela ramai anak yam tuhh .
7)Aku tak kan minum arak . melainkan ade someone yang cuba cuba bg aku minum tanpa aku sedari aje laa . minta minta di jauhkan :)
8) aku takkan letak ibu bapa aku kat rumah orang tua . aku akan bela mereka walaumacamane keadaan sekalipunn .

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jalan jalan

tadi ikut my mum pegi jusco nak cari baju . agak bosan la . nak tau tak kenapa ? semua baju aku cuba semua agak besar untuk aku . kalau menempel kat badan aku baju tu , memang nampak tak cantik la . so , aku nak upload beberapa gambar gadis gatal di fitting room ;;




senyum senyum , gadis gatal ini konon konon ayu .






eh eh , gambar gadis gatal ni lagi :)



okay . gadis gatal ini memang tanpa segan silu menangkap gambar dengan baju itu . :)




nyum nyum . terasa mengidam ini . esok aku nak makan ni kat danga . HAHA



esok aku dengan membe akan pergi berbuka kat danga . aku pergi dengan abang benzo , aku tatau la yang kawan aku ajak sape kan . tapi yang confirm , dorang bawak boy masing masing . dan aku ? mane pergi nya boy aku ? kenapa aku bawak abg benzo ? dye boy aku ke ? TANYA laa aku cepat . dan jawapanya aku malu nak jumpe boy aku . HAHA . aku tak malu dengan abg benzo cause aku kenal dye dari darjah1 lagi . percayalah kawan , bahawa dengan sesungguhnya , aku kadang kadang , menjadi pemalu HAHA. gedikk la aku ni :))

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, September 15, 2009

terasa bahagia la plak

hari ni agak macam blur and muka busuk sikit pergi sekolah . HAHA . semalam aku tak pergi sekolah and duduk kat rumah like suri rumah sepenuhh masa jaga anak anak . hari ni aku dapat paper sains kertas 1 . wow . result aku! im so impressed . haa . malas nak cite , tapi yang penting aku kena more double effort . Aku sumpah rasa cam nak nangis tadi . Masa sains , cekgu rahimah bley bg lak sedikit motivation . betul betul wat aku berdebar debar weyh , mane tak nya . SPM ngek . okay , Raya punn nak dekat , puasa punn tinggal beberapa hari . banyak betul aku ade temujanji kat luar . but , aku betul betul pokai puasa ni . di sini aku dapat pengajaran , "sedikit sedikit ,lama lama jadi bukit " maksudnya di dalam kamus ialah...grrr...grrrr.... okayh . korang boley carik sendiri kan kan ? tengokla , kalau ada duit . aku keluarlah . kalau tak de , sory lah eh kawan kawan ku . cerita pasal my bestie si turtle , dye potong rambut dye pendek and cantekkan . sumpah comel dohh ! tak tipuuu .



kan aku daa cakap . comel kan kan . like amoi gitu :)



tadi pegi sekolah cam bosan giler . cam tak de benda nak wat . cam mood aku busuk busuk jew . masa last period , class aku pergi library and buwat latihan sikit . After tu kitorang lepak belakang library , sambil dengar mp4 and baring kat library seperti anak anak terbiar . best dokk dok belakang tu , sambil berONLINE . haha . cam rasa relax and release tension dengan members . sumpah rasa mood bahagia (^_^)


aku duduk dekat belakang tu dengan kawanku sharil,belon,turtle,abu and khai . kitorang berbual bual sambil dengan selamba bercerita nak ANAK berapa lagi . and aku jawab nak anak 4 orang .HAHA . phew . sumpah gatal an . belum habis spm dah fikir pasal ank pulakk :P



sekarang , kami berada di library sekolah . yah , kami memang sentiasa membawa handpone ke sekolah :(




kami memang bahagia , apabila berkongsi bantal sesama

EH EH , tudung aku di tiup angin la . waa



























(^_^)

senyuman itu suatu sedekah :)





nampak bahagia and mesti aku akan rindui kawan kawan sengal aku ni after aku habis sekalah . :(



Balik je sekolah , petang tu aku ikut mum aku pegy bazar ramadhan .dalam kereta , aku sempat wat sign pic for aku . nak tengok tak ? jap ehh ngek..



Nama ku tercatat di kaki busuk ku :)


HAHA .. aku pun sempat lagi au wat sign pic for orang tersayang .. my pokcik ,





okay , muke cam control ayu sikit . tapi okay laa tu :P

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, September 13, 2009

hikmah semuanya

=] Pictures, Images and Photos




Aku percaya setiap yang terjadi pasti ada hikmah . Allah tak kan biarkan umatnya merana dan mensia sia kan hidup yang dia berikan . aku juga percaya yang setiap apa berlaku dalam diriku pasti ada hikmah yang tersembunyi . Aku agak kecewa dengan apa yang berlaku tetapi setelah lama aku berdiam diri dan akhirnya aku sedar yang aku terlalu banyak mensia sia kan diri ku . Aku terlalu menyayangi seseorang hingga kadangkala aku melupakan diriku . sekarang aku mengerti , teman yang baik adalah teman yang sentiasa mengingati dan menghargai diri aku dan bukanlah mereka yang hanya bermanis di kata kata sahaja . Aku seorang manusia dan aku tidak pernah lari dari melakukan kesilapan dan setiap kesilapan ada pengajaran . Aku percaya hukum karma , dengan apa sahaja perbuatan jahat yang kita lakukan pada seseorang pasti ada balasan dan yang baik akan di balas baik . Semua perbuatan jahat yang kita lakukan pada seseorang adalah hanya menyakitkan hati seseorang dan membuat dia merana . Aku mahu sahaja jujur pada kau jika apa yang aku terasa pada kau dan apa segala yang kau lakukan . tapi aku tak berdaya dan aku hanya berserah pada yang maha Esa . Hanya dia mengetahui betapa sayu hati ku dan tak mungkin aku berpaling lagi setelah apa yang kau lakukan . Aku bersyukur dan aku berterima kasih kepada Allah , kerana dia menunjukkan setiap apa yang kau dusta . Dan hati aku benar benar tawar . ketahuilah , bila kau tiada dalam hati aku lagi , dan sampai akhir mata aku tertutup , aku tetap berdoa bahawa hati kau tiada dalam hati aku lagi . Aku mencuba menangis , tapi tiada apa yang aku dapat mengalirkan . kerana aku tahu kau hadir dalam hidupku adalah hiasan semata mata .




I'M SO MUCH BETTER WITHOUT YOU



Aku bukan nak angkuh dan berlagak dengan kau . tetapi aku lebih bahagia setelah Allah tunjukkan apa yang kau lakukan . aku lebih bahagia dan lebih tenang bila hati aku tak lagi memikirkan kau . mungkin kau tak pernah faham apa yang aku katakan , Allah maha adil dan penyayang , aku yakin kau akan memahami aku suatu hari nanti . Aku hanya mendoakan kau bahagia , melalui segala kebahagiaan di hidupkan . sesungguhnya aku tumpang gembira , apa bila melihat kau bahagia . Diri aku tak kan tinggalkan kau , sepertimana aku pernah janji kat kau dalam gamba . tapi hati aku je yang pergi dari kau . Aku tak kan mungkir janji lagi seperti mana yang kau selalu lakukan dan tolonglah , aku dah penat dengan kata kata manis kau . kau boleh bawa ayat ayat kau tu jauh terbang ke kutub selatan





salam mesra,
Ameera Shamsudin

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yayy ! i cant waitt :DD

Dada tetibe cam berdebar debar , cam suka sangat . cam rasa ghairah sangat . cam rasa tak sabar . Cam rasa nak lompat suka suka . Cam rasa nak ketawa kuat kuat . HAHA . itu semua sindrom yang berlaku kat aku sekarang ni . TERTANYE TANYE la weyhh pahal aku macam ni . act , aku tak sabar nak...grrr... eh kau ni meera . nak berahsia rahsia plak . HAHA . aku tak sabar nak raya doehh . yeah . hai selamat hari raya , aidilfitri mulia , ampun maaf dipinta ,..bla bla bla sumpah tak sabar sangat . aku tak sabar bukan pasal aku nak mengedik pakai baju baru ke ape , pakai eyeliner yang baru aku beli tu ke . ouh tak2..sume salah . Aku tak sabar nak macam ketupat , rendang , serunding ,sambal kacang . mak oii , basah tekak ni . tak sabar tak sabar . Nafsu makan aku dah memanggil . WOW . sape nak tau , kalau raya , satu hari tu aku makan ketupat and sekutu dye tu dekat 10 kali . haha . Bak kata kawan aku PERUT BUAYA . ni bukan pasal kisah perut buaya ke apa . ini pasal kisah aku yang PENCINTA MAKANAN . hee . :)





pehhh . tak sabar tak sabar . makan biskut raya lagi .sedap tu weyh . raya ni malangnya tak boleh la aku nak terlalu OVER nak enjoy . SPM dah nak dekat .so, bawa2 lah kau bertaubat ehh ameera . Cam tak sedar diri je aku ni . cam gitu laa :p
raya ni aku nak datang rumah korang . text kat aku no address korang ! cepat cepat ! hahaha . ehh ehh . aku tetibe cam nak nyanyi lagu raya :) jap eh jap ehh ;p




Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Elina:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Elina:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Elina:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

Anuar Zain & Elina:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Elina:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Elina:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri



okay . meh nyanyi ramai :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sahur

Hari ini aku bangunn tidor lambat . haa . mane tak nya aku tidor pukul 5 pagi . aku masak for sahur . masak nasi goreng je . sebab mymum tak masak. so aku masaklah . cam tak caya je AMEERA SHAMSUDIN masak pagi pagi buta . HAHA . kalau tak jangan harap seh aku nak bangun semata mata nak masak . aku pun tatau kenapa tebiatnya aku :PP . haha . aku online ni ponn tak mandi lagi . mak aii , ape nak jadi sehh dengan anak dara ni tak mandi lagi...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

gigi gigi ohh gigi .


balik dari klinik gigi :)


semalam aku pergi ketatkan my gigi besi . appoinment dengan dentist pada pukul 11 pagi . datang je terus asuk bilik doctor . omaigod , her name is mazmin . dia sangat comell doo . aku tak tipu . walaupun dia macam da berumur , tapi dia comel . aku masuk je sampai tergamam tengok kecomelan dia tu . eh eh , aku ni nak cite pasal dia comel plak . haha . oraite . aku masuk la kan kat situ , pastu dia suruh baring and dia tengok gigi aku . aku agak happy la sebb dia tak ade comment pape pasal kebersihan gigi aku . confirm bersih la tu :DD . haa . pastu dia suruh aku nganga and dia ambil besi ape ntah and korek korek gigi aku . ouhh sakit . pastu dia kata aku nak choose calour ape for raya ni . aku cakap la PURPLE . but , malangnya purple habis and i choose la PINKY . just like euuww . aku suka pink , tapi kalau memadah gigi pun nak pink . aku tatau nak ckp ape . haa . dia buwat ape lagi ntah , aku punn tatau . lepas ketatkan , agak sakit laa . ouhh last month aku choose color turqoise and pink . :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ohh blog

Aku tak tahu nape aku sygg kau kecix . tapi aku sumpah yang aku dah sygg kau . aku sygg kau sebb sedikit sebanyak , kau buat aku berubah . Aku tak faham kenapa aku perlu dengar kata kau untuk jadi baik . seorang wanita yang baik akhlaknya . Aku mengaku yang aku belum mencapai tahap sebegitu . tapi kau percaya tak yang aku sedikit sebanyak mahu sangat ke arah itu . haa . yang betul sekali , aku tak main main . cuma susah sgtt untuk aku berubah . tapi aku akan cuba k . Ada satu lagu yang aku suka sangat dengar . aku tak tahu kenapa kalau dengar lagu ini , aku mesti ingat kau .




Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh



Aku sayang kau je do . kau jgn sakitkan hati aku tau . sebb aku dah sygg kat kau .

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
 

i really wish it Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez